Boligmanglen breder sig

Ordet “boligmangel” bliver oftest forbundet med landets største byer såsom København og Aarhus, hvor det kan være næsten umuligt at finde en lejlighed. Men faktisk har boligmanglen spredt sig til langt ud over landets største byer. Flere og flere boligforeninger i landets mellemstore byer melder for første gang alt udlejet og ventelisterne er længere end aldrig før – særligt i og omkring trekantsområdet. Det er derfor nødvendigt at have albuerne ud til siderne, hvis du søger boliger i én af byerne der. Du kan nemlig være 1 ud af 45 personer, som udlejer modtager ansøgninger fra.

Gennemsnitligt antal boligsøgende per ledigt lejemål i mellemstore byer

Vejle 44,1 Find lejebolig i Vejle
Esbjerg 42,8 Find lejebolig i Esbjerg
Horsens 41,4 Find lejebolig i Horsens
Middelfart 40,9 Find lejebolig i Middelfart
Fredricia 34,7 Find lejebolig i Fredericia 
Kolding 31,4 Find lejebolig i Kolding
Det skyldes presset:

Den hårde konkurrence på boligmarkedet, set med den boligsøgendes øjne, i og omkring trekantsområdet især, skyldes hovedsageligt en stor stigning i tilflyttere til de respektive byer.

Vejle kommune har spurgt tilflytterne, hvad begrundelsen for at flytte til området er, og det er specielt jobmuligheder, der bliver fremhævet. En times kørsel fra Vejle giver anledning til 600.000 arbejdspladser, og det tiltrækker især nyuddannede mænd og kvinder i alderen 25-30 år. Derudover rummer området skøn natur, der også er med til at gøre området til et attraktivt sted at bosætte sig. Udover infrastrukturen og naturomgivelser er der også generelt set flere og flere der vælger at bo til leje, hvilket presser boligmarkedet yderligere.

Det er altså med at være hurtig på aftrækkeren lige så snart du finder en bolig, der opfylder dine kriterier. I tabellen har vi gjort det nemt at klikke sig direkte ind på ledige lejemål i de pågældende byer.

Få km gør en stor forskel

Hvis du gerne vil undgå at konkurrere imod med 40 andre om den samme bolig, kan løsningen være at flytte til en mindre by i nærheden, hvor der er knap så mange boligsøgende. Søger du eksempelvis lejebolig i Kolding kan du i stedet søge mod en mindre nærliggende by som eksempelvis Vejen, hvor der er langt færre boligsøgende per ledig lejebolig. Du kan måske ikke forestille dig at bo i en mindre by, men prøv engang at læse om at bo i Vejen her.  Der findes garanteret også andre lignende sider på nettet, som kan gøre dig klogere på, hvilke fordele der er ved at bo i andre mindre byer i og omkring trekants området. På Akutbolig.dk  kan du også finde ledige boliger i nogle af de mindre byer – brug søgefeltet øverst på siden.

God boligjagt!