Her kan du låne til indskud/depositum

Skal du flytte i ny bolig? Og har du ikke lige fået sparet nok op til at betale alting selv? Tøv ej, Akutbolig.dk har udarbejdet en miniguide til, hvordan man skal håndtere det at skulle låne til et eventuelt indskud/depositum.

Annonce: Står du og mangler penge til indskud lige nu , så kan du få flere uforpligtende lånetilbud igennmen indskudslån.dk med blot en enkelt hurtig og simpel ansøgning: Indhent lånetilbud på indskudslån.dk

Det er dyrt at flytte. Nogle kan være nødsaget at låne penge til indskud og/eller depositum. Det kan man gøre ad flere veje, og det er en god idé at undersøge sine muligheder, inden man vælger en bestemt låneform. Afhængig af ens egen nuværende økonomiske situation, kan man enten optage et lån i banken, tage et kviklån eller forbrugslån, spørge familien til hjælps eller søge ved kommunen, hvis man opfylder deres krav. Uanset låneform, er der en række faktorer, som du skal være opmærksom på. Som det første kan det være en god ide, at sætte sig ind i termerne indskud/depositum og forskellen på de to, da det kan have betydning for hvilke lånemuligheder, du har.

Inden du flytter ind i din bolig, modtager du en lejekonkrakt og et girokort. Beløbet på girokortet består af to dele: leje for indflytningsmåneden og depositum/indskud. Begge dele opkræves og står som sikkerhed for udlejerenes krav. Beløbet bruges til alt fra; at bringe boligen i den stand, som er aftalt, hvis man er bagud med lejen, eller betaling af omlægning af lås. For nogle lejemål kan udlejer kræve forudbetalt leje før indflytning, som maksimalt må udgøre 3 måneders leje.

Men hvad er det nu lige forskellen er på indskud og depositum er?
Essentielt er de to termer fuldstændig det samme. Dog kan man kun søge om kommunalt lån til indskud, hvorimod man kan låne fra banker, låneselskaber eller mor og far til at betale et depositum. Som oftest skal man betale depositum, hvis det er et lejemål fra et privat udlejningsselskab, og et indskud, hvis det er lejemål hos et alment boligselskab. Reglerne for indskud og depositum er specificeret efter om dit lejemål er bygget efter 1964. Det kan derfor godt betale sig at sætte sig ind de reglerne for lån til henholdsvis depositum og indskud.

Lån af familien

Det er ikke altid let at finde penge til et depositum/indskud, når ens indkomst er baseret på SU og studiejobs. Hvad end man flytter hjemmefra eller bare flytter til en ny bolig, kan det være svært at trække større beløb ud af bankkontoen fra den ene dag til den anden. Hvis man er heldig, kan ens forældre dog stille penge til rådighed, hvilket kan være en billig og overskuelig løsning. Dog er der i den forbindelse nogle overvejelser man, man bør gøre sig inden man tager imod penge fra familiemedlemmer. Der hører et ansvar med ved at optage et lån, selv når det er fra familiemedlemmer, og alle aftaler der er indgået bør overholdes. Det er værd at overveje hvilke personlige konsekvenser, det kan have for indbyrdes familierelationer. Sæt dig ned sammen med mor og far, og lav en afbetalingsplan, som begge parter er enige om og tilfredse med.

Lån hos kommunen

I nogle tilfælde er det muligt at låne til et beboerindskud hos kommunen. Du kan søge kommunen om lån til beboerindskud, hvis du flytter i en almen bolig. Det er et krav, at boligen første gang skal være taget i brug den 1. april 1964 eller senere. Der kan ydes lån til både lejligheder og enkeltværelser. Du kan ikke søge om lån, hvis du flytter i en almen ungdomsbolig uden et selvstændigt køkken. Ud over almene boliger kan der ydes lån til nogle nærmere bestemte boligtyper til ældre og handicappede. Der er endvidere en række særlige regler for bl.a. flygtninge og for unge uddannelsessøgende i almene boliger, der bor i en fælles lejlighed. Lejen må derudover ikke udgøre mere end halvdelen af din årlige indkomst, og den samlede indkomst for husstanden må ikke overstige et beløb på 231.815 kr. pr. 2016. Ekspeditionstiden for lån til indskud ved kommunen er op til 14 dage, så det er fornuftigt at søge om beboerindskud, så snart du har modtaget lejekontrakten. Ansøgningen kan sendes enten via post eller digitalt. Et lån til beboerindskud hos kommunen forrentes som hovedregel ikke de første fem år, du bor i boligen. Kontakt den pågældende kommune, hvis du vil vide mere om lån til beboerindskud.

Lån online

Det kræver omhyggelig research at skulle optage et lån online fra diverse finansielle virksomheder. Der tilbydes en lang række muligheder for at låne penge online. Som oftest er der tale om kviklån eller forbrugslån, hvor renten ofte er højere end ved andre låneformer. På SparPenge.dk kan du finde og sammenligne de forskellige virksomheders lån og renter, som du med fordel kan bruge til at skabe overblik over dine muligheder for at optage et lån til indskud/depositum. Du kan også bruge en tjeneste som LånPenge.dk, hvor du med en enkelt låneansøgning modtager flere lånetilbud fra forskellige banker og finansieringsselskaber. Ved online lån kræves det, at du ikke er registreret i RKI, og ofte skal man betale et oprettelsesgebyr. Som regel er renten højere end ved lån i banken, og reglerne for afdrag kan variere. Det er vigtigt at tage sig god tid til at læse alt skrevet med småt, da det kan være en fordel at optage et lån online, når man skal betale sit indskud/depositum.

Lån i banken

Næsten alle banker tilbyder lån til betaling af depositum/indskud. Man kan enten optage lånet i form af et forbrugslån eller en kassekredit. Renten kan variere fra bank til bank. Book gerne et møde med din bank/rådgiver, så I sammen kan finde frem til det rette beløb, samt om afdragene fast skal trækkes hver måned eller ej, og hvad den helt rigtige rente er for dig. Din bank har på forhånd kendskab til din økonomiske situation og kan derfor nemt finde en hensigtsmæssig løsning. Som oftest kræver banker ved lån dog, at man har en sund økonomi med faste indtægter.

Husk derfor altid
Det gælder om at vælge en låneform, der er rigtig for dig og din økonomiske situation. Sæt dig altid ind i renter, krav og afbetalingsplaner, da det potentielt kan sparre dig for bøvl og penge på et senere tidspunkt. Dit lån skal være en hjælp til en ny start, ikke en lænke om foden, der kan udvikle sig til fremtidigt besvær.

Annonce: Står du og mangler penge til indskud lige nu , så kan du få flere uforpligtende lånetilbud igennmen indskudslån.dk med blot en enkelt hurtig og simpel ansøgning: Indhent lånetilbud på indskudslån.dk

Kilde: Borger.dk, Indkudslån.dk, Sparpenge.dk, LLO