Klar til studiestart: Esbjerg guiden

Er du blevet optaget på et studie i Esbjerg, så læs vores guide til kommende studerende i Esbjerg her. Vi gør dig klogere på, hvor du kan bosætte dig, gode spisesteder, områder i byen, der er værd at besøge og årlige events, som du bare ikke må gå glip af.
VIDERGÅENDE UDDANNELSER

På trods af størrelsen, har Esbjerg hele 6 vidergående uddannelsesinstitutioner. En klar fordel i Esbjerg er den korte cykelafstand fra midtbyen til skolerne, som alle ligger meget tæt placeret, hvilket kun styrker studielivet og fællesskabet på tværs af uddannelserne. Aalborg Universitet, Syddansk Universitet og Maskinmesterskolen Esbjerg ligger på Niels Bohrs Vej – 10-15 minutter på cykel fra centrum. UC SYD  på Degnevej – 15 minutters fra centrum og Erhvervsakademi Sydvest på Spangsbjerg Kirkevej kun 10 minutter på cykel fra centrum.

HVOR SKAL MAN BO

I Esbjerg er det lettere at finde en bolig end i mange af landets andre større byer, og du får også langt mere for pengene. I Esbjerg er det ligesom i de andre større byer, dog sværere at finde en bolig i midtbyen end i resten af byen. Så er du villig til at rykke lidt uden for centrum, finder du typisk en bolig hurtigere, end hvis du absolut vil bo i midtbyen. Finder du en bolig i et af de omkringliggende byer som Gjesing, Sædding eller Fourfeldt vil cykelturen til studiet stadigvæk også være overkommelig. Se alle ledige lejeboliger i Esbjerg  (og omegn).

SHOPPING

Esbjerg har Danmarks længste gågade. Gågaden er 1023 meter, og her finder du både en lang række specialbutikker og mere kendte brands. Esbjerg har også et storcenter – Esbjerg Storcenter, som ligger i industriområdet. Som kommende esbjerggenser, kan du se frem til foråret 2017, hvor Esbjerg åbner endnu et shoppingcenter, med navnet “Broen”. Broen kommer til at ligge i forlængelse af Esbjerg gågade og banegård og bliver, med sine 70 butikker og en biograf, en integreret del af Esbjergs centrum.

SPISESTEDER

Der er masser af gode spisesteder i Esbjerg, som har alt fra kinesiske og italienske restauranter til alverdens caféer og Steak Houses. På Torvet i Esbjerg ligger Christian d. 9., Dronning Louise og Cafe Frederik, som er Esbjergs mest populære caféer. Christian d. 9. og Dronning Louise har, med deres fantastiske beliggenhed og pladser i solen, sjældent tomme stole i sommerperioden. Overfor disse har Café Guldægget fornyeligt åbnet endnu en café foruden den, som ligger for enden af Esbjerg Gågade. Her serveres der sandwich, toast og byens bedste kager til studievenlige priser. Er du i stedet til buffet og all you can eat, er The Grill stedet for dig. I forlængelse af en buffet, som tilbyder alt fra mormor’s tarteletter til mange forskellige slags kød på grillen, er der mulighed for at bowle, spille minigolf og køre om kap i gocart.

DET SKER DER I ESBJERG

Sommeren er over os, og det kan mærkes i Esbjerg, hvor strandpromenaden i Hjerting summer af liv. Her nyder hundredevis hvert år en vaffelis fra den populære Café Stryhns, imens mange af Esbjergs unge udnytter vejret med et spil beachvolley på stranden. Nær Esbjerg ligger øen Fanø. På Fanø afholdes hvert år i juli måned Fanø Sommer Cup, hvor især unge mennesker fra Esbjerg, men også resten af landet i to dage slår sig løs på fodboldbanen, i campen og i festteltet.

I juni afholdes Esbjerg Rockfestival, som tiltrækker folk i alle aldre til en festival med musik for enhver smag. Hvert år i August kulminerer Esbjerg Festuge, hvor byen vrimler med mennesker og massevis af underholdning. Her kan man helt gratis opleve nogle af de største danske kunstnere til koncerter på Esbjerg Torv. Ugen afsluttes med stort fyrværkeri show. Foruden koncerter er Esbjerg hjemstedet for Svømmestadion Danmark, som er Danmarks største vandland med konkurrenceafdeling, tropisk badeland med rutchebaner, romersk afdeling, springtårn og vipper og meget mere.

NATTELIV

Du og dine medstuderende kan deltage i en pubcrawl  den 7. oktober deltage i Esbjerg, hvor i bliver guidet rundt i Esbjergs natteliv af guider, som vil sørge for, at i får en vild aften i byen med masser af gratis drinks.

Esbjerg by har noget for enhver smag. Er du til diskoteker med masser af plads til at gå amok på dansegulvet er Bar 31, Christian d. 9. og Pioner Bar natklubberne for dig. Er du på udkig efter natklubber hvor aldersgrænsen er +21 tilbyder Esbjerg både Dronning Louise og Skræddergården. Er du derimod til hygge og drinks i stille omgivelser,  bør du besøge Esbjergs nye vinbar Portlands og Café Frederik, hvor man finder Danmarks Drama Queen, Peter Andersen, som ofte giver shows. Hvis du vil spille pool eller se en fodboldkamp med vennerne, skal du tage på Stalden Pool og Sportsbar. Denne er den eneste bar nævnt, som ligger i den anden ende af Esbjerg Gågade. De andre blot ligger kun en spytklat fra hinanden

Grønne områder

Ligemeget hvor i byen du bor, er der ikke langt til et grønt område. Den mest populære park er Vognsbølparken, der med sine fire søer er Esbjergs største park. Her mødes løbere hver dag til en løbetur på de optegnede ruter. Foruden dette kan du fodre dådyr og ænder og finde dit indre lejebarn frem på den store skovlejeplads.

Esbjerg Dyrehave giver ligeledes mulighed for at komme tæt på naturen og dyrene. Her kan du opleve kronhjorte, dådyr og sikahjorte. Er du istedet til grønne områder nær stranden er Hjerting Strandpark stedet. Hvis du finder bolig i byen, skal du heller ikke lede længe efter grønne områder. Både I. C. Møllerparken og Byparken er centralt beliggende med rig mulighed for afslapning og gåture.