Det skal du huske ved flytning

Der er mange ting, der skal gøres, når man skal flytte. 4 af de vigtigste ting, som man typisk glemmer, har vi listet her:
1.  Adresseændring

Husk at melde flytning til folkeregisteret på Borger.dk senest 5 dage efter, at du flytter. For at melde flytningen skal du bruge dit NemID og dato for flytning. Hertil skal du huske at sætte et mærke med dit navn på din postkasse, ligeså snart du er flyttet ind.

2. Skift læge

Hvis du flytter mere end 15 km væk fra din nuværende læge, skal du skifte læge. Det gør du også på Borger.dk. Her kan du indtaste din nye adresse og se hvilke læger i området, der har åben for tilgang af nye patienter.

3. Boligstøtte

Hvis du bor til leje, kan du søge om boligstøtte. Boligstøtte er en fast månedlige ydelse, som tilskud til din husleje. Boligstøtten søger du også om på Borger.dk. Du skal søge inden, der er gået en måned fra den dag, du flytter ind. Vær opmærksom på, at Udbetaling Danmark, som administrerer boligstøtten, først kan behandle din ansøgning, når du har meldt flytning til folkeregisteret. Hvis du allerede får boligstøtte, skal du huske at give Udbetaling Danmark om, at du flytter. 

4. Opsig/skift internet og TV-pakke

Det varierer fra udbyder til udbyder, hvor lang opsigelse man har, så vær ude i god tid, så du ikke ender med at skulle betale for noget, som du ikke bruger. Når du skal bestille internet og TV-pakke på din nye adresse, kan du bruge sparpenge.dk. Her kan du få et overblik over de forskellige udbydere og sammenligne deres produkter og priser.