Fremlej din bolig i sommerferien

Skal du på sommerferie, hvorfor så ikke leje din bolig ud, hvis den alligevel står tom og på den måde få lidt ekstra penge på lommen? Det er slet ikke så besværligt. Hvis du lejer din bolig ud med ferie eller fritidsmæssigt formål, og det ikke er i mere end 6-8 uger årligt, så er du nemlig undtaget de mange komplicerede regler i lejeloven, som ellers gælder ved almindelig fremleje. Dog er der stadig forhold, som du skal være opmærksom på. Bliv klogere på det hele her:

Hvad er feriefremleje?

Det man kalder feriefremleje har siden 1. juli 2015 været undtaget af lejelovgivningen.
Der er tale om feriefremleje, hvis:

Ferie fremlejen er på maximum 6-8 uger i alt årligt

Boligen fremlejes af ferie- og fritidsmæssige årsager; dvs. hvis du eksempelvis vil fremleje din bolig, mens du er på en 4 ugers ferie i Thailand. Eller hvis du vil fremleje din bolig i København over en weekend til en familie, der ønsker at bruge din bolig som feriebolig, da du selv skal besøge familie i Jylland.

Fremudlejningen på intet tidspunkt få karakter af erhvervslignende udlejning, dvs. du må ikke fremudleje systematisk i flere weekender over hele året.

Det skal du være opmærksom på:

Ferie fremleje er undtaget af lejelovgivningen i den forstand, at der ikke længere er regler for, hvor meget man må tage i leje og hvilke vilkår, man i øvrigt aftaler ved ferie fremleje.  Du skal dog være opmærksom på, at du fortsat skal spørge din udlejer om lov, før der indgås en aftale om ferie fremleje, og at du har pligt til at give udlejer en kopi af den fremlejeaftale, som du indgår.

Du skal også være opmærksom på, at selvom du midlertidig overdrager din bolig til en anden, er det fortsat er dig og kun dig, som hæfter over for udlejeren. Du har ansvaret for at huslejen bliver betalt, at fremlejer overholder ordensreglementet, og at lejeboligen ikke bliver misligholdt.

Selvom, der ikke er regler på området, så anbefaler Akutbolig derudover:

At kræve den samme husleje af fremlejer, som man selv har skrevet under på i sin egen lejekontrakt, da indkomsten ellers skal indberettes til SKAT.

At man kræver et rimeligt depositum/forudbetalt leje i forhold til antal uger, som lejeboligen skal fremlejes i.

 

Kilde: Lejeloven, Ejendomsforening Danmark