Klar til studiestart: Københavnerguiden

Er du blevet optaget på et studie i Købehavn, så læs vores guide til kommende studerende i København her. Vi gør dig klogere på, hvor du kan bosætte dig, gode spisesteder, områder i byen der er værd at besøge og årlige events, som du bare ikke må gå glip af.

HVOR SKAL MAN BO

Boligsituationen er ekstremt presset i København, og det er både dyrt og svært at finde en bolig. Når man skal flytte hjemmefra første gang, har man altid store drømme og forventninger til ens kommende bolig og boligens beliggenhed, men man bliver nød til at være realistisk i sin boligjagt – alle kan ikke bo i indre by, så gør dig selv den tjeneste søge bredere – gerne meget bredere. Tænk på at stedet hvor du starter ikke nødvendigvis er der, du skal bo hele studietiden. Derfor handler det først og fremmest om at få  tag over hovedet til studiestart, og dernæst kan du altid søge længere ind mod byen og jagten på drømmeboligen. Desuden er den offentlige transport meget omfattende, så du kan nemt og hurtigt komme rundt i København og omegn med S-tog, bus eller metro. Selvom du kommer til at bo 10 km fra centrum, er det gode ved København, at det er den perfekte cykelby. Byen er helt flad, og det er derfor muligt også at tage længere distancer på cykel.

Se  alle ledige lejeboliger i København

HVOR Kan man Shoppe?

Som Danmarks største by skuffer København ikke på shopping området. På strøget og i de små hyggelige gader og stræder i området omkring, finder du næsten alle de kendte og internationale mærkevare. I Latinerkvarteret i København, finder en stor koncentration af avantgarde-, metro- og upcoming-mærker. På Kronprinsensgade finder du nogle af Danmarks største nyere navne inden for mode, som eksempelvis Marlene Birger ,og i Kongens Nytorv området finder du de nyeste danske modemærker og interiør design-butikker. De mest populære shoppingcentre i København er  Fisketorvet og Fields

Grønne områder

Der er altid masser af mennesker i København og de populære grønne områder rundt omkring i byen er ingen undtagelse. Fælledparken, der ligger i den nordlige del af København er den mest besøgte park. Med sin 3,5 km lange sti er parken perfekt til en løbe- eller gåtur. Parken egner sig godt til mange forskellige lejligheder, hvad enten det er grillhygge med vennerne, træning på motionsstationerne, et slag på petanque banerne eller en af de mange andre aktiviteter. Du kan også tage en tur i Frederiksberg have, som er kendt for sin flotte natur, springvand og stier, der også egner sig godt til en løbetur. Midt i haven ligger det kinesiske lysthus, hvor der serveres kage og te om sommeren. Københavns Zoo ligger lige op til haven, og er der godt vejr kan man se elefanterne på tæt hold i deres udeområde. På Amager er der også flere skønne natursteder. 5 km fra Københavns centrum finder du Amagerstrandpark, der med mange forskellige arrangementer og aktiviteter om sommeren tiltrækker mange mennesker i alle aldre. Dyrehaven, der ligger ved Bakken, er et smukt sted at gå en tur ud af byen i naturskønne omgivelser. Her er der store krondyr og dådyr, som man kan opleve på helt tæt hånd. Dyrehaven er let at komme til med S-toget, der kører til Klampenborg.

Det sker i København

Der foregår altid et eller andet arrangement i Københavns gader uanset årstid, men særligt Distortion, som er et af de største, er værd at fremhæve. Hvis du ikke har hørt om det før, er det en folkefest, der foregår i Københavns gader, som alle Københavnere før eller siden tager til. Gadefesten varer 5 dage og foregår hver dag et nyt sted i byen. Gennem alle dagene bliver der spillet højt musik i gaderne, og det kulminerer de sidste to dage med masser af live musik på det der kaldes Distortion Ø. Det er gratis at deltage i gadefesterne om dagen, men vil man fortsætte til ud på natten i Distortion klubberne og ikke gå glip af Distortion Ø, skal der købes billet.

Spisesteder

Der ligger mange gode caféer rundt omkring i de mange bydele, og du vil helt sikkert komme til at finde din egen yndlingscafé i det område, hvor du kommer til at bo. Kødbyen er dog et sted der skal opleves. Det er et madmekka uden lige med slagtere, restauranter og specialbutikker, der ligger side om side. Men det er ikke kun mad, der er at finde. Barer, natklubber og kunstgallerier gør Kødbyen til meget mere end et madmarked. Copenhagen Street Food, også kaldet Papirøen er et andet madmekka, der klart er et besøg værd. Hallen består af mange boder, og her kan der erhverves billig mad af gode råvarer og fra hele verden, som dernæst kan nydes ved nogle af hallens borde og bænke – et perfekt sted for de studerendes pengepung.

Uddannelsessteder

Københavns Universitet, CBS, Cphbusiness og øvrige uddannelsessteder ligger spredt i København. De ligger henholdsvis i Indre by, Frederiksberg og Nørrebro, men universiteterne og erhvervsakademiet har afdelinger flere forskellige steder i byen. Alle uddannelsesstederne er nemme at komme til, hvad enten du foretrækker offentlig transport eller at hoppe på cyklen.

Natteliv

København rummer alt fra snuskede barer og værtshuse til high-class natklubber. Søger du en hyggelig aften på bar sammen med venner, kan Den Glade Gris anbefales. Hver torsdag er der gratis stand-up, hvor kendte komikere jævnligt øver nyt materiale. Jolene Bar ligger i Kødbyen, og er en rigtig bar hvor øl bliver serveret på flaske. Skal der derimod danses til langt ud på natten, kan diskoteker som Sigurdsgade, Night Fever, Hive, KB3 og mange flere roligt besøges.