Klar til studiestart: Aalborg guiden

Er du blevet optaget på studie i Aalborg og skal flytte til byen, kan du glæde dig til at flytte til en charmerende by med små hyggelige gader. Vi giver vores bud på, hvor du kan bosætte dig, gode spisesteder, områder i byen der er værd at besøge og årlige events, som byen har at tilbyde.

 

Universitetet og UCN

Største delen af Aalborg Universitet ligger i Aalborg Øst, som er en cykeltur på ca. 6 km fra centrum. Selvom det er muligt at bo i området omkring universitetet, vælger langt de fleste studerende at bo i centrum af Aalborg og tage cykelturen til universitetet hver dag, enten op af den hårde stigning på Sohngårdsholmsbakken (Sohngårdsholmsvej) eller den lidt mildere rute gennem bydelen Vejgaard. Kan man ikke overskue turen op til universitetet på cykel, er der gode busforbindelser mellem universitetet og midtbyen, som tager ca. 25 min.

Skal du derimod læse på UCN, er der afdelinger flere forskellige steder i Aalborg. En af de største afdelinger, hvor man bl.a. kan læse til markedsføringsøkonom og finansøkonom ligger på Hobrovej tæt på Aalborg Zoo, som er en cykeltur på 3,5 km. fra centrum.

Hvor skal man bo

Der er nok ikke mange, der er i tvivl om, at huslejepriserne er til at komme til på en SU i Aalborg. Der er dog stadig stor forskel i priserne afhængig af hvor du vælger at bo og hvad du vælger at bo i. Det såkaldte Øgadekvarter er kendt for billige huslejepriser, da det er et lidt ældre kvarter. Dermed ikke sagt at bygningerne er i dårlig stand, da mange af dem er renoverede. Det samme billede gør sig gældende for Vestbyen, dog med mulighed for en smule højere huslejepriser. Vælger man derimod at bosætte sig helt inde i centrum eller i nogle af de nyopførte ungdomsboliger bl.a. ved havneområdet, kan man godt regne med at skulle betale mere i husleje. Som studerende i Aalborg vil man dog som oftest altid have flere penge at gøre godt med, da huslejepriserne er lavere end f.eks. København og Aarhus. Dermed er der mere plads til sjove oplevelser, cafébesøg og shopping – også på SU.

Grønne områder

Når man bor i en storby, er det rart at kunne komme ud af sin lejlighed og nyde vejret på de gode forårs- og sommerdage. Her tilbyder Aalborg grønne områder som Østre Anlæg, beliggende i Øgadekvarteret, der er at finde 1 km øst fra centrum. Her er der masser af grønne områder og blomsterbede, bold- og beachvolleybane, mulighed for at grille, en stor sø med rigt liv af svaner og fine stisystemer der også gør parken til et oplagt sted for en løbetur. Et andet grønt område i byen er Kildeparken, som ligger lige bag ved banegården. Her findes der flere springvand og de såkaldte “Syngende Træer”, som er plantet af kunstnere, der har besøgt Aalborg Kongres & Kultur Center gennem tiden. Derudover bruges parken til mange forskellige arrangementer i byen, bl.a. det legendariske Aalborg Karneval.

Det nye havneområde er også et nyt samlingsted for både unge og gamle. Før var havnen et stort industriområde, men nu er havnefronten blevet ombygget til et værested med en hyggelig atmosfære. Her er faciliteter som basketballbaner, havnebasin og grønne græsarealer, som er besøgt af mange.

Shopping

De to største shoppinggader i Aalborg er gågaderne Bispensgade og Algade. Søger man istedet indendørs shopping er shoppingcenteret Friis, som ligger inde i centrum, et godt alternativt. Aalborgs største område med butikker ligger dog i bydelen Skalborg, som ligger 8 km fra centrum. Området kaldes for City Syd, og her ligger bl.a. Aalborg Storcenter, Shoppen, Ikea, og alle landets store butikskæder. Derudover er der i marts i år lige åbnet en ny Nordisk Film Biograf.

Det sker i Aalborg

Af årlige events er Aalborg Karneval helt klart det største og et absolut must go to i byen. Karnevalet varer en uge og kulminerer hvet år om lørdagen i uge 21 med en kæmpe folkelig parade med omkring 60.000 deltagere. Med et deltagerbesøg på mellem 200.000 og 300.000 i den uge karnevalet varer, gør det Aalborg Karneval til Nordeuropas største karneval.

Det er ikke kun om sommeren, at der er liv i Aalborgs gader. I december måned er der hvert år et julemarked på Gammeltorv helt inde i centrum af Aalborg. Her bliver der stillet små boder op, hvor folk fra hele verden kommer med specialiteter i alt fra madvarer til håndlavede julegaver, og det er naturligvis muligt at få gløgg og æbleskiver.

Spisesteder

Aalborg huser masser af hyggelige caféer med god mad til studievenlige priser. På C.W. Obels Plads omkring Nytorv ligger caféer og restauranter side om side. Her er Café Klostertorvet nævneværdig, som er en hyggelig café der serverer både brunch og traditionel café mad af gode råvarer.

Café Abbey Road er en lillesøster til Cafén Penny Lane, der leverer friskbagt brød og kager. Caféen er kendetegnet ved en hyggelig og hjemlig indretning. Her serveres også brunch og traditionel café mad af gode råvarer, og særligt kan deres tapas anbefales.

Café Ulla Terkelsen London, som er opkaldt efter den dygtige TV-journalist, er kendt for sin spacy og funky indretning, samt sin afvisning af Emma Gads takt og tone, og har i stedet skrevet deres egne 10 gæstebud. Alene dét er et besøg værd. Menukortet består af både brunch, burgere, sandwich m.m.

Natteliv

Sidst men ikke mindst er stedet, hvor man går i byen Jomfru Ane Gade, men vil du falde ind sammen med Nordjyderne omtales det kun som “Gaden”. Det er en 150 meter lang men smal gågade med barer, der ligger side om side. På de 150 meter findes mere end 20 barer, diskoteker og værtshuse, og konkurrencen gør, at en øl kan fåes for 25 kr., og entrepris er noget en Nordjyde ikke kender til.